Kallhäll-Sergels torg

Hur kan någon tycka att denna text är intressant?

Denna sista etapp är mycket varierad. När jag löpte i december och rekognoserade från Kallhäll-Sergels torg ville jag göra banan så naturskön det bara va möjligt. Det kändes som en otrolig kick att kuta in från Tranebergsbron till Kungsholmen och Norra mälarstrand in till Sergel storg.

Vid Kallhäll är det bara ca 100 meter från pendeltågstationen där Upplandsleden går in i ett skogsparti. Efter att vi kommit upp på en motionslinga så följer vi en stig som går längs med en äng. Istället för att ta Upplandsleden tar vi en grusväg som går mot Dikartorp och Görvälns slott. Görvälns slott ligger vackert beläget vid mälaren och där finns ett litet fik och även en restaurang. Banan och Upplandsleden går sedan utmed vattnet men där Upplands-leden fortsätter upp på Kvarnberget går banan längs med vattnet istället och vidare till en parkering. Vid parkeringen så går banan återigen på Upplandsleden. Men bara i ca 200 meter. Sedan tar vi sikte mot båthamnen  i Sandudden. Från Sandudden är det asfaltslöpning tills vi stöter på Upplandsleden som tar oss till Gåseborg. Vi avviker från leden och springer mot Lövsta och Hässelby villastad.

I Hässelby betar vi av vägarna i följande ordning: Riddersviksvägen --> Sandviksvägen --> Fyrspannsgatan. Därefter  ungefär 7 kilometer strandprommenadslöpning till Nockeby. Nu börjar stadsbebyggelsen tränga sig inpå och vi  springer parallellt med Nockeby pendeltågsbana på Nockeby kyrkväg mot torget. Vid torget fortsätter vi Västerledsvägen till Alvik och Drottningholmsvägen. Sedan över Tranebergsbron och vips så är vi i Stockholm och Kungsholmen. Vi springer rakt igenom Rålambshovsparken mot Norrmälarstrands prommenadstråk. Avslutningsvis passerar vi stadshuset och  fortsätter under Centralbron och upp mot Malmtorgsgatan där målet Sergels torg ligger. Precis efter hotellet Sergel Plaza.

Karta: http://www.funbeat.se/tracks/shownonav.aspx?RouteID=276178

Kommentarer
Postat av: Fogel

"...och vips är vi i Stockholm"! Jag har en känsla av att du kommer att få äta upp de orden, Urban ;-).

2010-01-11 @ 17:41:56
Postat av: Thomas

...hmmm, hmmm, hmmm. Vill vara med.

2010-01-12 @ 22:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0