Etapp 1 Gävle-Älvkarleby 30 km

Mitt i centrala Gävle vid Rådhusets torg är starten lagd. Denna etapp går söderut från Gävle till Hemlingby. Från Hemlingby tar man Gästrikeleden söderut. Det finns inga rastplatser längs med Gästrikeleden förrän man kommer till landskapsgränsen mot Uppland. Vid gränsen finns ett rastställe. Därifrån står det att man har genomfört 14 kilometer från Hemlingby och det är sex kilometrar kvar till Älvkarleby. I själva verket har man avverkat ca 19 km till landskapsgränsen från Hemlingby enligt GPS:n. 

Från Hemlingby till Älvkarleby är det bara ren skogslöpning. Förutom ett parti på 500 meter då Gästrikeleden går på asfalt. Banan följer strikt leden förbi små byar som Mårtsbo och Kubbo. Det är väldigt lätt att hitta. Leden är oftast bra utmärkt och det finns tydliga markeringar på träd och skyltar.

När man slutligen når Älvkarleby tar Upplandsleden den södra bron över Dalälven. Banan däremot genar och tar den norra bron. Efter bron så ansluter banan leden på nytt och därmed är etappens mål nått. I Älvkarleby finns det ett hotell med restaurang som banan passerar. Det är det enda som finns tillgängligt utmed banan i Älvkarleby innan den fortsätter mot Marma i etapp två.

I Älvkaleby finns regionaltåget mot Gävle, Uppsala och Upplands Väsby.

Karta:http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=305262

Kommentarer
Postat av: Lars Klippmark

Vid landskapsgränsen finns även en liten källa att dricka ur (sommartid). Ett parti efter Kubbo brukar vara rejält blött sommartid och sönderkört av motocrosscyklar. Kan vara bra att vara förberedd på det.



Imponerad av din prestation vintertid!

2010-02-15 @ 21:00:38
Postat av: Urban

Kan tänka mig att Gästrikeleden och Upplandsleden mot Älvkarleby bitvis är ganska teknisk.



Tack för komplimangen.

2010-02-28 @ 14:27:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0